Kanallı Tip Klima Montajı Nasıl Yapılır?
Kanal tipi klimalar iç ve dış üniteden oluşmaktadır. Bu sisteme ilave olarak iç ünitelere yerleştirilen kanal sistemleriyle şartlandırılan hava alternatif hacimlere getirilebilir ve birçok noktaya eşit seviyede homojen hava sirkülasyonu sağlanabilir. Kanal tipi iç üniteler tavan arası, asma tavan, mutfak veya gar dolap gibi birçok bölmeye rahatlıkla yerleştirilebilir. Kanallı tip klima montajı yapılırken nelere dikkat edilir diyorsanız yazımızı okumaya devam edin...
[widget-146]
Kusursuz Montaj, Yüksek Verim, Düşük Enerji
Temiz bir hava akımı oluşturabilme kabiliyeti olmak üzere ses, homojen hava sirkülasyonu, kapasite gibi verim için son derece önemli olan konularda ihtiyacı karşılayabilmesi için eksiksiz bir kanallı tip klima montajı şarttır.
Kanal tipi klima montajı sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar ise:
- Kanallı tip klima montajı nasıl yapılır diyorsanız; dış ünite serpantin üzerinde hava sirkülasyonu rahat sağlanmalıdır. Dış üniteler yetersiz hava sağladığında kısmen bina içerisine monte edilir. Ünite üzerinde yoğuşma olacağı düşünülüp bir gider olmalıdır. Montaj esnasında dış ünitenin ses etkisi göz önüne alınarak cihazları pencere önlerinde titreşim ve gürültünün kolayca yok edilebileceği bir yer olmalıdır.
- Kanallı tip klima montajı sırasında çatı ve teras montajlarında cihaz ağırlığı dengelenmesi ve titreşim iletiminin en az düzeye indirilmesi amacıyla lastik takoz üzerine konmalıdır.
- Klimanın konulacağı yerde drenaj suyunun bağlanabileceği bir su gideri bulunmalıdır. İç üniteyle dış ünite arasındaki mesafe az olmalıdır. Taze hava bağlantısını en kolay yapabileceğimiz noktalar seçilmelidir.